Gliding.cz   Fórum     Počasí     Soutěže: CPS On-line     PMČR   PMČR_J   PMČR_D   PMRg   Koště
Zlaté koště 2006
Prihlášení uživatele
Koste 2006 LKHS
8. červenec   Volný den
Dnes by bouře měla přiběhnout za cca 3 hodiny...

7. červenec   Soutěžní den 5

Vyhlášená trať

Výsledky

Celkové výsledky

Ráno přes všechen pesimismus slunečné nebe.

Tentokrát letíme historicky poprvé do Rakouska.

 



6. červenec   Soutěžní den 4

Vyhlášená trať

Výsledky

Celkové výsledky

Dnes AAT je vidno výše, někdo nahoře, jiný dole, ale naštěstí nic nezničeno :))



5. červenec   Volný den
Plechové nebe a vítr přes 10m/s - nic moc pro naše závody.

4. červenec   Soutěžní den 3

Vyhlášená trať

Dnes po poradě závodníků byla disciplína zrušena - silný vítr se ukázal jako smrtící.

Je tréninkový den.



3. červenec   Soutěžní den 2

Vyhlášená trať

Výsledky

Celkové výsledky

Dnes vypsána varianta B.

Horác zase jako již tradičně první v poli u Vodňan, jede zpět stopem.

Diepoldová jako druhá ve Strunkovicích.

To se nám to daří....



2. červenec   Soutěžní den 1

Vyhlášená trať 

Výsledky

Dnes se letí trojúhelníček dokonalých parametrů.

 



1. červenec   Malinko deštivo, ale...

 

Jak již napsáno v NEWS, dnes jsme disciplínu nevyhlásili.

Počasí nedosahuje našich parametrů.

Soutěžní den zrušen.



Soutěžní dny »


Hlas lidu (chat)


Petra:
29. 07. 14:06
Jo tricka, uz se taky nemuzu dockat!!!!!!
Vyplašenka: TRIČKA
27. 07. 23:23
Kdy můžem očekávat trička?
Pegy: pozdrav
23. 07. 01:32
Zdravim pana Lojzu Papacka od Niagary
:
14. 07. 18:28

Gábina:
13. 07. 08:12
Luďku a Lenko, bylo to zas super, díky, díky díky....
Petulka:
10. 07. 18:22
Bylo to super, se mi stejska!!!!
Erix:
09. 07. 18:16
Ředitel vypnul Zlaté koště 2006
Vyplašenka:
07. 07. 18:17
Horác vypnul vítr
...více na Chatu »

Fotky

11. 07. 2006, 10:48     Autor: Markyz

 

Všechny fotky ZDE   ;-)



Závěrečný večírek

09. 07. 2006, 10:34     Autor: Vyplašenka
Bylo to velký...

Dnes volný den

08. 07. 2006, 10:37     Autor: Luděk

Horác nejeví ani špetku optimismu, že by to snad bylo nějak moc letové.

Na briefingu prohlásil: "Kdyby to bylo na republice a závody by nebyly platné, asi bychom vás vyhnali. Tady ale jsou priority jiné a proto nedoporučuji vzhledem k vývoji počasí soutěžní lety".

 Bude se tedy přeškolovat, uklízet, balit a večer po 19:30 proběhne vyhlášení výsledků a závěrečný masopustní večírek....



Aerovleková disciplína

07. 07. 2006, 14:51     Autor: Červeňák

Dneska jsme naplánovali AAT 59,7/170,2 na 1 hodinu a 45 minut ...

První starty začaly po odkladu v 12:15, podmínky na trati vypadají velmi slibně - Horác je optimista ...

Některé závodnice již využily 3 soutěžních vzletů a ředitel jim další starty nepovolil ... další závodnice které odešly včas na trať a využily lepších podmínek na východě se již vracejí ... první tu je Inka a průběžně vede, před chvílí se hlásila Xeris na pátém kilometru ...

Bohužel nestartovaly všechny stroje ze startovní listiny, někteří již závod vzdali a jali se věnovat aktivnímu odpočinku na bruslích, další běhají po nákupech ...

 

 



Letíme

06. 07. 2006, 21:28     Autor: Vyplašenka

Právě skončil briefing. Předpověď byla nejoptimističtější za poslední 3 dny. Letí se AAT 60/170 km na 2 hodiny (Jindřicháč, Všechov a domů). 

Starty začaly ve 13:00. Všechny závodnice se chytly napoprvý a teď se řítěj neskutečnou rychlostí po trati plný kumulů.

Teď je 20:29  můžu shrnout dnešní disciplínu, která byla naprosto nečekaně polní (teda většinou). Nutno ale dodat, že byla ze všech nejúspěšnější, protože dvě závodnice doletěly (!!!) a jedna (favoritka soutěže) sedla 200m před kruhem a má smolíka pacholíka.

Ostatní polní přistání proběhla normálně, 2720 a 0920 seděly na práškařský ploše u Zlukova a kdyby daly na moje rady, tak mohly jít na buchty k mojí pratetě. Holt špatná příprava...

Inka absolvovala svoje první pole s Vosou a sedla do kukuřice. Příjezd byl poněkud terénní disciplínou, ale pořadatelský vůz je natolik skvělý a spolehlivý, že zvládl průjezd bahnem i vyšším porostem. Skládání bylo okořeněno hromy a blesky z blížící se bouře, která naštěstí vytvořila jen zajímavou kulisu.

Trocha drbů:

Horác po shlédnutí předpovědi se místo vaření počasí raději rozhodl vařit salát. Z toho můžeme usuzovat, že na další dny to asi nebude žádná sláva.

Renda Píchá má prej po včerejšku vyresetovanej harddisk.

Lenka Kuthanová je otupělá a nemá žádnej drb.

Na večer je plánováno rožnění a nejnovější informace z kuloárů je taková, že holky to prej dělaj na klubovně.



Temelínská mise

05. 07. 2006, 17:14     Autor: Vyplašenka

Na briefingu byly předloženy dva návrhy: Buď lítat navijákovou disciplínu nebo se vydat na tajnou misi do Temelína. Svobodným hlasováním bylo rozhodnuto, že vyrazíme do toho Temelína.

Vyjeli jsme několika maskovanými vozy a v daném čase jsme dorazili na místo. Sice jsme se nedostali přímo do elektrárny, ale v místním zrekonstruovaném zámečku mají parádní expozici o energetice a o elektrárně. Pár exponátů mě velmi zaujalo. Bylo to třeba nefunkční perpetuum mobile, funkční modely turbínek nebo vozítko na solární pohon. Jeden z nejoblíbenějších exponátů byl čítač radioaktivních částic. Na chvíli jsme si ho půjčili a kromě radioaktivity vzorků jsme zkoumali taky radioaktivitu některých závodnic. Některé závodnice aktivitu vykazovaly (největší aktivitu měla vedoucí závodnice Veronika Müllerová :o)

Další zdroj zábavy byl model jaderné elektrárny. Jako hlavní úkol jsme si dali způsobit zkázu elektrárny v co nejkratším čase. Dílo se nám vcelku dařilo, ale bohužel po úspěšném výpadku čerpadla chladící kapaliny jsme museli do kinosálu :-(

V kinosále jsme shlédli 3D projekci o jaderné energii. Bylo to super, super bude i ta fotka, kde máme všichni koukací brýle, nekteří jich mají i víc.

Poslední bomba věc byla mlžná komora, který jsou v republice prej jen tři. Tak jsme se podívali na kosmický záření a tím jsme tuhle parádní exkurzi ukončili.

Dále jsme naplánovali přesun do Týna nad Vltavou na oběd. Navštívíli jsme plzeňskou hospůdku. Mužská polovička výpravy pohrdla obyčejnou porcí jídla a odvážně zvolila porci větší. Následkem toho bylo, že jsme všichni málem praskli až na Kamila z Bubovic, kterýmu přinesli těstoviny tak pozdě, že mezitím dojídal zbytky a ty nudle měl stejně tvrdý.

Pak už následoval pouze přesun na Hosín a do odjezdu na bowling všichni zmizeli na pokoje do stínu a taky dospat noční bujarej večírek. Jo, taky pár bláznů s plnejma břichama (Červeňák a spol.) vyrazili do bazénu (krytýho)... Tak snad se nepotopili jak šutry a večer dorazej na druhou bowlingovou misi.



Dnes se neletí !

05. 07. 2006, 10:34     Autor: Luděk

Včera mne v informovanosti zastoupil Vyplašenka. Já ráno transportoval náš UL kluzák z Křižanova na Hosín a pak po zrušení disciplíny ještě chvilku letěl, abych ověřil funkci nově seřízeného motoru. Přistání jsem zakončil elegantní piruetou s bočním skokem na skoro 20m, ale naštěstí to stroj přežil a k žádné škodě nedošlo :).

V podvečer se z Jinřichova Hradce přiřítila horda alkoholu chtivých bytostí a večírek se protáhl tak, že když dnes ráno těsně před pátou ranní přiletěla Policie ČR na termovizní kontrolu, domnívali se, že ta mrtvola (Mečoun), která leží zhroucená v letištním terminálu, patří k podnikateli Mrázkovi... :)

Ranní výstup z Prahy nekompromisně diagnostikoval vítr 17m/s v 1000m, což jednoznačně spolu s nedostatkem teploty vedlo k vyhlášení neletového dne. Neprošla ani možnost uspořádat srandamač na navijáku. I to byl důsledek onoho večírku...

Závodnice se teď houfují a přesouvají se do blízkosti JETE, kde omrknou jak se vlastně elektrárna řídí a funguje. Večer se pokusíme bowlovat a také budeme požírat rakouský špek (už se těšíme - mňam mňam).

Předpověď na zítřek je optimističtější, tak snad opět poletíme...



Tam a zpět...

04. 07. 2006, 18:10     Autor: Vyplašenka

Včerejší neletovou část polní disciplíny jsem nazval "Akce kulový blesk". 2/3 startovního pole totiž přistálo ve Strunkovicích, takže bylo do večera co stěhovat. Návrh, aby se druhý den startovalo ze Strunkovic neprošel. Možná je to dobře, protože při stejným počasí by nás po pár dnech zastavil Atlantik.
Tímto bych chtěl poděkovat klukům z Tábora, kteří původně jeli na Lipno :-)

Dnešní disciplína byla hasičská. Počasí sice nebylo tragický, jen foukal tak silnej vítr, že závodnicím tuhnul úsměv. Naštěstí ne nadlouho, po následném zrušení disciplíny se zas rozzářily jak sluníčka.

Odpoledne bylo k vidění pár zajímavostí, například ředitelova efektní pirueta na tanečním kluzáku Atlas nebo kotrmelce na ASK-21.

Všichni teď sbírají síly a energii na zítřejší disciplínu, o které zatím ani netuší. Její parametry, kromě toho, že jsou přísně tajné, tak jsou i stejně nečekané.



Archiv news »

© Sdružení podnikatelů Kajman 2006 a AK Hosín
Zlaté koště 2006