Počasí         Soutěže 2010:   Grand Prix - Nitra   CPS On-line     archiv »
Obsah fóra
diskusní fórum
Právě je 3. září 2010, 05:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 259 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další

Mám zájem, aby ti mag... občas něco napsali.
Anketa končí za 1. leden 2010, 16:49
ANO 84%  84%  [ 52 ]
NE 0%  0%  [ 0 ]
Ať neotravují, mám po vánocích jiné starosti 0%  0%  [ 0 ]
To by mne zajímalo, kde zase vytunelovali prachy na to někam jet... 16%  16%  [ 10 ]
Celkem hlasů : 62
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Grand Prix Chile 2010
PříspěvekNapsal: 25. prosinec 2009, 16:49 

Bydliště: Panelákový dům, co přežil katastrofální povodeň a po roce smrtící požár nově renovovaného domu !!
Dovoluji si tímto otevřít nové závodní téma pro sklonek roku 2009 a začátek 2010.

O co jde ?

Někdy v létě jsem se potkal v Maďarsku s Petrem Krejčiříkem a při pití mnou přivezeného piva velmi úderné kvality jsem se dozvěděl, že někdy na konci roku 2009 proběhne finále GP v Chile - v hlavním městě Santiago de Chile. Neváhal jsem a za pomoci několika panáků (a že to něco stálo :( ) jsem přesvědčil dotyčného nominovaného superletce, aby vzal jednu nulu s sebou za úplatu.
Teď je to tak, že sedím ve Vídni na letišti na terminálu 1 v Guiness baru a čekám na velitele, zdali se doplazí ze své hranické lokality a vydá mi další pokyny k činnosti. Tým pravda není velký - Petr Krejčířík a moje maličkost. Ale bojovnost nám nechybí :whip: .
Nevíme, jak to bude dále s místní infrastrukturou, nicméně určitě můžete sledovat vše sami na http://www.grandprixchile.org/ .
Jsou slibovány i online přenosy.
První lety by mohly být na CPS cca 27. prosince večer, pokud nám bude přát počasí. V Chile je náš LT-4 (pro nelétající blondýny - když vstávám v deset ráno do práce, můj miláček a sponzor v Chile právě v šest leze do sprchy po náročné celonoční směně :D ).
Máte zájem o občasné reporty ?
Tak hlasujte...

Předmět příspěvku: Grand Prix Chile 2010 - wodkud jsou prachy...
PříspěvekNapsal: 25. prosinec 2009, 18:24 

Bydliště: Panelákový dům, co přežil katastrofální povodeň a po roce smrtící požár nově renovovaného domu !!
Pro info:
http://www.justice.cz/xqw/xervlet/insl/ ... Sub=122433
:wav:
Kdyz nikomu nic nedluzim, to se mi to zije.... :wink:

A ted uz koncim, doladil jsem svuj novy notebook (diky - Lenkojezisku) a za cca 15 minut vskocim do Iberia supersamoletu evropske vyroby, co mne snad prenese do Madridu a pak necim dalsim skocime do Santiaga naprimo....
Next briefing estimated at 18.00 czech LT 27.12.2009 nebo mozna drive, kdyz se zadari...
L.

PříspěvekNapsal: 28. prosinec 2009, 01:25 

Ahoj všichni, přestože jsem dnes totálně vyčerpán zápasy s technikou, jen krátké info jak se nám zde na lopatu sedá.
Cesta byla veselá - nejdříve jsme byli jako v hospodě u Suchánků - Iberia nám nedala při cca 3,5 hodinovém letu z Vídně do Madridu zadarmo ani prostou záchodovou vodu...
Další etapa trvala s A340 cca 13,5 hodiny a to jsem ještě nikdy nezažil. Vše totálně plné, sedačky totálně malé, moje tělíčko totálně pomačkané. Pak jsme ještě zabloudili ve městě a ujeli cca 70 km při cestě na letiště, která je normálně dlouhá cca 20 km.... Ale teď jsme zde, ve steakovém ráji a dnes jsme prvně letěli. Tedy já ne, já makal na technice a sháněl závaží. Chybělo mi cca 20 kg, sehnal jsem 18 - díky, bratři Poláci - a fikaně jsem při celodenní práci vše nacpal do přední části trupu, takže bych mohl být cca 3 kg nad limitem stroje.
Krejča dnes odpálil prvně na trať - viz CPS. Po přistání jen bědoval, že 15m není nic moc, že by to chtělo něco většího. Počasí nebylo také žádný zázrak - včera, když jsme tahali stroje z kontejneru, to bylo lepší. Dnes dostup cca 4 km nad mořem, stoupání dosahovala jen nevýrazných hodnot.
Infrastruktura zde celkem pěkně funguje, lidé jsou fajn a pomáhají ve všem, co si vzpomeneme.

Tak a dost - jdu se přesunut do hotelu a dezinfikovat svoje body....
L.
:roll:

PříspěvekNapsal: 28. prosinec 2009, 17:31 

Dnes zkusím podat report skoro v reálném čase.
Krejča i já máme stroje na startu, vypískaná disciplína je na návratovka (hubený trojúhelník) na sever - něco přes 500 km. Já osobně tedy takové ambice nemám - budu rád, když dnes poprvé úspěšně odstartuji a hodlám se motat někde okolo a zkoumat všechna CTR a TMA, co tu na mapě jsou. Nechápu, proč jich je tolik - včera jsme měli briefing s místními a když jsme se ptali na prostorová a výšková omezení, nechápavě na nás civěli a opakovali, že vše je volné. Přesto mi to v budíku bliká a houká a to jsem jen na zemi. Krejča si vyžádal též místní ICAO mapu a ta je veselá - třeba místní největší aeroporto (SCL) tam nemá ani CTR, ani TMA - asi s těmi B747 létají tak jako my - za vidu :P .
Podle prognózy by mělo být dnes dělové počasí, bohužel očekávané dostupy jsou jen do 3000m, což je na mnou kýžený diamant asi málo - uvidme však....
Držte nám palce.
Zítra možná budou i první zapisovátka instalována do strojů, tak by mohlo být video pro příjemný večer s přítelkyní v zasněžené ČR :roll:
L.

PříspěvekNapsal: 28. prosinec 2009, 22:54 

Tak jsem zase zpět - letěl jsem dnes poprvé zde a poprvé na novém stroji, obojí jsem zvládl a teď již popíjím první pivko a čekám n Krejču. Musím říct, že hory jsou velké a že to vůbec neumím. Start a přistání byly OK, ve všem ostatním jsem si připadal jako idiot.
Jen chvilku jsem se dokázal přilepit na nějaké místní borce s Duáčem a ti mi aspoň během cca 20 km ukázali, o co vlastně jde. Asi si zítra zaplatím nějaký vyhlídkový kluzákový let Blaníkem, abych se poučil.
LS stroj je OK, vše funguje jak má a doufám, že mne doveze k diamantu :).
Mraky byly dnes v cca 3000 nad mořem - přesně podle předpovědi, ted k večeru se celkem rapidně horšila dohlednost, ale jak jsem slyšel na rádiu, ti praví závodníci si chrochtali blahem....
Uvidíme, jak to bude večer komentovat Krejča.
Lety snad budou na CPS a OLC.
L.

Předmět příspěvku: Re: Grand Prix Chile 2010
PříspěvekNapsal: 28. prosinec 2009, 23:02 
Site Admin

L@K Team CZ píše:
... LS stroj je OK, vše funguje jak má a doufám, že mne doveze k diamantu :).
L.

A daně u pana Webera uhlíři, zaplacené máš :?: :mrgreen:

PříspěvekNapsal: 29. prosinec 2009, 03:35 

Pěkný večer přišel dnes...
Nejprve bratři Poláci nenalezli cestu do hotelu, takže jsem si pěkně zajezdil po centru města, pak nám odešlo pronajaté vozítko Corsa -
zdechne kdykoli a kdekoli a nakonec nás ještě místní mafie malinko okradla při tankování. Ale to je prostě život v Jižní Americe...
Ale co se týká poplatků za manuály pro stroj - to je třeba číst o co opravdu jde - nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci :).
Zpravidla....
Podle sdělení všech to dnes stálo za ho... Nikdo trať neobletěl a i prognóza na zítra je nejistá.
Uvidíme....
L.

PříspěvekNapsal: 29. prosinec 2009, 17:06 

L@K Team CZ píše:
Pěkný večer přišel dnes...
Nejprve bratři Poláci nenalezli cestu do hotelu, takže jsem si pěkně zajezdil po centru města, pak nám odešlo pronajaté vozítko Corsa -

Jenom vám, vy hadi, závidím. Byl jsem na tom letišti a to létání na svazích And musí být super. Pakliže nelétáte k oceánu. Tak se koukej Luďku snažit ať si alespoň ulétneš padesátku, to je jen okolo města. Držíme ti všichni palce.
Šantán

PříspěvekNapsal: 29. prosinec 2009, 18:04 

Ahoj všichni opět z chladného Santiaga de Chile.
Teď je tu krátce po poledni a my vyčkáváme na letišti, zdali se odsune malý obláček, který zakrývá cca 60% Chile.
Já ráno vyměnil první rozbité auto - teď už máme i centrální zamykání - a protože dohlednost klesla na cca 3 km a případně i méně,
dnes jsem svůj let skrečoval. Krejča to asi půjde za chvilku zkusit - trénink je trénink. Večer v 18:30LT máme bezpečnostní briefing.
Zítra začíná oficiální trénink, já mám pro sebe stroj k dispozici do 6. prosince, tak se snad ještě vznesu do ovzduší...
L.

PříspěvekNapsal: 29. prosinec 2009, 19:57 

... si to vzdal trochu skoro. na web kamere sú CU aj pod dekou ...

PříspěvekNapsal: 29. prosinec 2009, 20:51 

L@K Team CZ píše:
..... k dispozici do 6. prosince, tak se snad ještě vznesu do ovzduší...
L.

Kurňa, Luďku, to se ještě hodně povozíš...

PříspěvekNapsal: 30. prosinec 2009, 12:13 

Luďku prosím nebude v Chile možnost přístupu k online trackingu přes nějaký simulátor? (např. Silent wings???)
Díky za info. :?:

PříspěvekNapsal: 30. prosinec 2009, 12:25 
Vice Admin

Rosťa Frič píše:
Luďku prosím nebude v Chile možnost přístupu k online trackingu přes nějaký simulátor? (např. Silent wings???)
Díky za info. :?:

to doufám, já už mám připravený plátno, promítačku a nakoupený piva v lednici :)

PříspěvekNapsal: 30. prosinec 2009, 13:08 

Heh s těma pivama jsme na tom podobně a já jsem ještě ukradl 19'' monitor od stolního počítače, kterej budu mít vedle postele... :-D

______O______

PříspěvekNapsal: 30. prosinec 2009, 16:50 

Tak jsem na chvilku opet online - dnes mame uplne jasno, jiz od rana velke teploty, oba stroje mame na startu a vyckaveme na povel "GO!!!".
Ted jen technicke info - kazdy den by mel byt briefing ve 12.00, 13:30 bude zacatek startu a v 15:00 bude odlet na trat.
K vyse uvedenym hodnotam si pripoctete 4 hodiny a i vy budete online. Vecernicek by mel zacinat presne v 19.00 evropskeho casu.
Ted od rana se sem vali spousta televiznich stabu a techniky, krabicky na tracking jsou uz od vcerejsiho vecera pripraveny v baru a zrejme jiz dnes na prvni oficialni treninkovy den budou nasazeny do akce. Budte tedy vecer pripraveni - doufam, ze se vam prvni prenos bude libit. V predstihu si najdete prislusnou stranku na webu a pocitejte s tim, ze prenosy budou zpozdeny o cca 3 minuty. Komentare budou ve spanelskem a anglickem jazyce.
Ja jsem stasten s novym vozidlem, ktere jsem si vcera vysomroval u Alamo a hodlam se dnes vrhnout na trat v patach za Polaky a Krejcou. Slibili mi vcera u piva, ze na mne pockaji :wink: ...

Jeste primy odkaz na tracking:
http://www.grandprixchile.org/index.php ... e367b6a956

L.

PříspěvekNapsal: 31. prosinec 2009, 00:15 

Tak Polaci na mne FAKT nepockali. Odpalil jsem to odvazne jako prvni po poslednim zavodnikovi na sever, ale evidentne jeste nechapu, jak se to ma delat. Strasne jsem se bal jak jsem se propadal pres prvni plato, pak jsem se vratil skoro domu a vyrazil znovu, kdyz jsem se potkal s mistni L23. A pak jsem jen cumel, co ti chlapci s plechem provadeli. Na to mi rozum nestaci...
Vydal jsem se dnes trochu dal do kopcu a snad to zitra jeste vylepsim.
Zavodnici leteli to co leteli - doufam, ze vam tracking fungoval. Vse se dynamicky vyviji, tak sledujte stranky zavodu.
Aktivni den dnes konci dalsim briefingem v 19:30. Nejlepsi zahranicni holka je z Finska. Jen kdyby se umela aspon trochu slusne namalovat .... :)
Jinak pocasi bylo presne podle predpovedi - vse najdete zase na webu zavodu.
Ted jen jeste hledat spravne ty stoupaky.
Koncim - jdeme zrat stejka..... Teda ja ne, mame totiz prachy jen na jeden pro kapitana... :cry:

L.

PříspěvekNapsal: 31. prosinec 2009, 13:16 

Na polskych strankach je napsano o GP a taky fotka ....u dolu... Ludek taky poleti jak zapne kyslik..
http://www.glidezar.com/index.php?optio ... si-dzieje-
Marek Kornec

PříspěvekNapsal: 31. prosinec 2009, 17:22 

Zdravím opět z místa závodu. Dnešní počasí je poněkud horší než včera, hlavně dohlednosti jsou hodně mizerné, ale právě províhá briefing a vypískaná trať je těsně pod 300 km zcela na sever. Nejdříve po svazích západní cestou, pak do kopců a zpět východně.
I já mám zase stroj na startu a zkusím podle včerejšího návodu polské grupy letět nejdříve na cca 50 km severně od letiště a pak to natáhnu do těch pravých hor....
Včera jsem zde měl malý problém - objednané maso (standardní porce 400g) mi bylo dodáno ke konzumaci až cca 2 hodiny od objednání - mezitím jsem málem zemřel.... :twisted: .
A také prvně vlekala chilská armáda se stroji co jsou něco jako kopie staré Cessny se silným motorem - funguje to bezvadně víc než 3m/s. Bojová nálada v týmu je na vysoké úrovni - souvisí to s mnou organizovaným a kontrolovaným přísunem kalorií....
Tak nezapomeňte večer v 19.00 nažhavit PC a sledovat tracking.

PS: Be happy, have online tracking... :jo:
L.

PříspěvekNapsal: 1. leden 2010, 00:00 

Jsme krátce o přistání, stroje zaparkovány, data předána na CPS.
Přejeme všem ten nejlepší přechod do nového roku - my s ním střídmě začneme zhruba za hodinu.
Zítra je volný den, ale my se zřejmě nevzdáme a zkusíme něco letět.
Buďte s námí.

A ať se vám všem i dále daří vše co si umanete :D .

L.

PS: Fotka místního steaku přiložena ...

Přílohy:
Poznámka: Normální chilský steak 400g. BACHA - ten soubor je velky jako ten steak :)
P1060059.JPG
P1060059.JPG [ 4.53 MiB | Zobrazeno 3501 krát ]

PříspěvekNapsal: 1. leden 2010, 14:10 

Protože jsme chtěli včera být s vámi i při přechodu do nového roku, rozhodli jsme se krátce před evropskou půlnocí skočit do bazénu a přesně o půlnoci jsme společně polskou ekipou provedli oficiální bazénový ponor :)
Dnes nás již před osmou ranní probudil telefon ze Slovenska, abychom organizovali ubytování - nemáme to lehké, když jsme takhle pod kontrolou.... Zkusíme dnes v posledním tréninkovém dni aspoň chvilku letět, pokud nám to místní dovolí.
Počasí je stabilní již několik dní, dnes ráno se mi jeví, že je víc chladno, což by mohlo být dobrým signálem...

Přílohy:
P1060155.jpg
P1060155.jpg [ 255.78 KiB | Zobrazeno 3342 krát ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 259 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]